Domácí dukátové buchtičky s krémem
Dnes se s vámi musím podělit o recept na výborné buchtičky,
které si budou moci dopřát i alergici na mléko.
POZOR! Tentokrát se jedná o recept pro mlsné jazýčky s vyšším obsahem tuku a cukru
- proto pokud hubnete, tak jen výjimečně!
Množství je zhruba na 4 velké porce (na fotce je malá, byla jsem už nacpaná kroupové polévky 😁)
Na buchtičky budeme potřebovat:
cca 5g sušeného droždí (necelý pytlík)
80g cukru
280ml jakéhokoli rostlinného mléka (stačí vám nejlevnější z DMka)
500g hladké mouky
40g vanilkové hrašky
Citrónová kůra nebo šťáva (podle chuti)
150ml oleje + trochu do misky na potírání
Špetka soli
(Pečící papír)
Vanilkový krém:
400ml chuťově hodně dobrého rostlinného mléka (já jsem použila sójové Alpro)
200ml ovesné smetany (koupíte v DM okolo 20kč)
1 pytlík vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
Alpro soya dessert - vanilkový (mají ho dnes už snad v každém supermarketu i v DMku)
Podle chuti rumová tresť
Postup - buchtičky:
Do mísy nebo nádoby pro domácí pekárnu nalijeme větší část rostlinného mléka, v menší části rozmícháme hrašku (pokud těsto budete dělat ručně, mléko si raději lehce ohřejte, ať vám to dobře kyne - pekárna se o to postará sama). Přidejte vše ostatní kromě mouky a pokud těsto děláte ručně, radši si směs ještě rozmíchejte. Nakonec přidejte i mouku. Pak je třeba zapnout program těsto - buď na pekárně nebo v hlavě 😃.
Pěkně vypracované a nakynuté těsto si na vále rozdělte na 4 části, vytvořte válečky a ty nakrájejte na kousky. Z kousků rukama vytvarujte kuličky, pokládejte je blízko sebe na plech s pečícím papírem a styčné plochy vždy předem pomažte olejem.
Troubu nepředehřívejte, ať vám v ní buchtičky stihnou ještě dokynout, a pečte je na cca 180 stupňů do té doby, než chytnou požadovanou barvu.
Postup - krém:
Větší část "lepšího" mléka a smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si ve zbytku mléka rozmíchejte pudink a cukr, případně tresť. Já používám malý shaker - nehrozí pak žádné hrudky. Až je mléko hodně horké, za stálého míchání do něj nalijte část s pudinkem a pár minut důkladně míchejte až do zhoustnutí. Potom můžete vypnout plotnu a přimíchat vanilkový dezert.
Věřím, že se budete oblizovat!
Dobrou chuť!
které si budou moci dopřát i alergici na mléko.
POZOR! Tentokrát se jedná o recept pro mlsné jazýčky s vyšším obsahem tuku a cukru
- proto pokud hubnete, tak jen výjimečně!
Množství je zhruba na 4 velké porce (na fotce je malá, byla jsem už nacpaná kroupové polévky 😁)
Na buchtičky budeme potřebovat:
cca 5g sušeného droždí (necelý pytlík)
80g cukru
280ml jakéhokoli rostlinného mléka (stačí vám nejlevnější z DMka)
500g hladké mouky
40g vanilkové hrašky
Citrónová kůra nebo šťáva (podle chuti)
150ml oleje + trochu do misky na potírání
Špetka soli
(Pečící papír)
Vanilkový krém:
400ml chuťově hodně dobrého rostlinného mléka (já jsem použila sójové Alpro)
200ml ovesné smetany (koupíte v DM okolo 20kč)
1 pytlík vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
Alpro soya dessert - vanilkový (mají ho dnes už snad v každém supermarketu i v DMku)
Podle chuti rumová tresť
Postup - buchtičky:
Do mísy nebo nádoby pro domácí pekárnu nalijeme větší část rostlinného mléka, v menší části rozmícháme hrašku (pokud těsto budete dělat ručně, mléko si raději lehce ohřejte, ať vám to dobře kyne - pekárna se o to postará sama). Přidejte vše ostatní kromě mouky a pokud těsto děláte ručně, radši si směs ještě rozmíchejte. Nakonec přidejte i mouku. Pak je třeba zapnout program těsto - buď na pekárně nebo v hlavě 😃.
Pěkně vypracované a nakynuté těsto si na vále rozdělte na 4 části, vytvořte válečky a ty nakrájejte na kousky. Z kousků rukama vytvarujte kuličky, pokládejte je blízko sebe na plech s pečícím papírem a styčné plochy vždy předem pomažte olejem.
Troubu nepředehřívejte, ať vám v ní buchtičky stihnou ještě dokynout, a pečte je na cca 180 stupňů do té doby, než chytnou požadovanou barvu.
Postup - krém:
Větší část "lepšího" mléka a smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si ve zbytku mléka rozmíchejte pudink a cukr, případně tresť. Já používám malý shaker - nehrozí pak žádné hrudky. Až je mléko hodně horké, za stálého míchání do něj nalijte část s pudinkem a pár minut důkladně míchejte až do zhoustnutí. Potom můžete vypnout plotnu a přimíchat vanilkový dezert.
Věřím, že se budete oblizovat!
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat