Jak si v domácí pekárně super-jednoduše vyrobit vlastní rostlinný jogurt
Ahoj, všimla jsem si, že lidi celkem zaujala moje zmínka o tom, že si dělám vlastní jogurt v domácí pekárně, a chtějí vědět, jak na to, takže jsem se rozhodla udělat podrobný návod. 1) Zmerčím prázdnou sklenici a manžela, jak si nakládá rodinnou porci jogurtu. 2) Začnu ve formě z pekárkny drhnout kovové hřídele , které jsem jako vždy zase neumyla, a snažím se sama sebe uklidnit, že se ty zbytky chleba nestaly pevnou součástí formy, a že se mi je přece jen podaří dostat dolů. (pozn.: tento krok je ze všech nejnáročnější a zabere vám nejvíce času. Pokud budete chytřejší než já a předejdete mu, příprava jogurtu pro vás bude mnohem snazší.) 3) Nakydám tam nějaký sójový jogurt. Kvůli teflonu a jogurtovým kulturám raději použiju plastovou lžičku. Výběr jogurtu záleží na vás, ale dejte ho tam aspoň 100ml. Já se s tím nemažu a dám ho tam půlku, protože by se mi jinak stejně zka...
Komentáře
Okomentovat