Chcete zhubnout? Nepoužívejte umělá sladidla!


Ahoj,
dnes se s vámi chci podělit o krátké video - je sice v angličtině, ale právě jsem jej přeložila, takže CZ titulky budou k dispozici během několika týdnů.

Pro netrpělivce :) - Popisuje se zde to, jaký účinek mají sladidla na naši střevní mikroflóru a hladiny krevního cukru. Výsledkem působení umělých sladidel tedy je, že máme větší chuť na sladké, jsme náchylnější na cukrovku, a naše střevní mikroflóra se mění v neprospěch bakterií podporujících hubnutí.



Můj tip: Jezte hodně potravin z vysokým obsahem vlákniny. Asi každý ví, že se říká, že nás zasytí, a už to napomáhá hubnutí. Je to proto, že vláknina je nízkokalorická a zabere v žaludku místo, které už posléze nevyplníme více kalorickým jídlem. Tento princip nejlépe funguje v kombinaci s dostatkem vody.

Spousta lidí ale neví, že ve střevech máme bakterie, které umí zvyšovat náš pocit sytosti a podporovat hubnutí.
Hádejte, co tyto bakterie mají nejradši a bez čeho ve vašem střevě nepřežijí?
Ano, je to vláknina :)
Takže až se budete chystat na své další jídlo, nezapomeňte se před ním trošku napěchovat salátem a/nebo zeleninovou polévkou bez tuku. Nejen že tím nakrmíte a rozmnožíte bakterie ve střevě, které potřebujete (zjistilo se, že štíhlí lidé jich mají opravdu o hodně více), ale také si pomůžete k tomu, abyste se dosyta najedli bez přijímání příliš velkého množství kalorií z hlavního jídla.

Komu samotné saláty moc "nejedou" jako mě, zkuste pár receptů na dresingy bez tuku. Stačí mi troška a salát je pak opravdu chutný.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak si v domácí pekárně super-jednoduše vyrobit vlastní rostlinný jogurt

Je libo veganské šunkofleky?

Domácí dukátové buchtičky s krémem