Okurky s výborným dietním dresingem + tip - používání soli a cukru
Ahoj,
dnes se s vámi chci podělit o jednoduchý recept na úžasný dresing na okurky a zase přinést pár postřehů, které využijete na své cestě za zdravím a štíhlou postavou.
Včera jsem se rozhodla dresing vyzkoušet, ale uvědomila jsem si, že okurky doma máme už jen polovinu.
Výsledek byl tak hrozně dobrý, že nám to večer nedalo, a ještě v 9 hodin jsme frčeli do kauflandu koupit okurky a v 10 večer mixovali dresing v mixéru přikrytém dekou, abychom nevzbudili sousedy 😂
Dejte do mixéru - kešu ořechy
- česnek
- kopr
- (maličko soli)
- citronovou šťávu
- rostlinné mléko
Rozmixujte do hladka a konzistenci dolaďte přidáním ořechů nebo mléka (já jsem použila ovesné), aby dresing nebyl ani vodový, ani kašovitý.
Množství surovin nechám na každém, závisí to na chuti. Já mám třeba hodně ráda česnek, takže ho dávám dost.
Tip: Doporučuji používat úplně minimum soli, klidně i žádnou - sůl totiž zadržuje vodu v těle a jelikož i zelenina obsahuje sodík, ve stravě ho máme dostatek - sůl není vůbec potřeba používat! Navíc, divili byste se, kam všude se sůl přidává. Nejlepší je tedy vyhýbat se zpracovaným potravinám.
Solení je jen zvyk. Zhruba po měsíci (nebo týdnu půstu o vodě) se pročistí chuťové buňky a jazyk opět získá schopnost cítit přirozenou slanost. To samé platí i pro cukr - pokud se překonáte a úplně jej přestanete používat (můžete různě nahrazovat datlemi nebo javorovým syrupem), po pár týdnech budete uchvácení, jak chutné a sladké je ovoce. Osobně jsem po týdnu nepoužívání cukru byla naprosto "hotová" z chuti zralých červených hroznů a místo neodolatelné chutě na čokoládu teď mívám neodolatelné chutě třeba na kiwi.
Takže pokud chcete zhubnout, moc doporučuji co nejvíce omezit sůl a přestat používat cukr, aby se vám "restartovaly" chuťové buňky a zbavili jste se těch neodolatelných chutí na nezdravé sladkosti. Zpočátku si možná budete říkat, že bez cukru už si nikdy neužijete život 😁 , ale věřte nebo ne, po takovém restartu si budete chuť třeba toho kiwi či hroznů užívat se stejným uspokojením, jako když jste dřív jedli sladkosti.
Komentáře
Okomentovat